A Bőrünk, mint szervezetünk védelmi rendszere

A Bőrünk, mint szervezetünk védelmi rendszere


Ez itt hirdetés?


Tudod mikor igazán szép valaki? Amikor egészséges, ragyogó, és ápolt a bőre, és a haja. 


A bőrünk, első számú, védelmi vonalunk. Nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen véd a külső "támadásoktól".

Mik is, ezek a támadások?


 • hőmérséklet változás
 • páratartalom változás
 • sérülések- ütés, vágás, nyomás, égés,
 • UV és egyéb káros sugárzás
 • mindenféle káros anyag- káros bőrápolók, sminkek, tisztálkodó és tisztítószerek, savak, gőzök, por, baktériumok, 

Gyakorlatilag tehát látható, hogy a bőr, minden külső tényezővel, elsőként kerül kapcsolatba. Nyilván való, hogy minnél jobban igénybe van véve, tehát minnél több a káros külső hatás, ami éri, annál jobban el kezd gyengülni, a védekező képessége. Ez főként akkor igaz, ha nem gondoskodunk a folyamatos ápolásáról, erősítéséről. 


Méreganyagok a mindennapokban


Bőrünk, napi szinten érintkezik, a tisztító- és tisztálkodószerekkel, bőrápolókkal, sminkekkel, hajápoló készítményekkel. Ezek nagyrésze, méreganyagokkal van tele.


Melyek ezek az anyagok?


 • kőolaj származékok: eltömítik a pórusokat, a bőr nem tud lélegezni, romlik a sejtregenerálódás, érzékennyé válhat, akár az ekcéma is kialakulhat
 • szintetikus tartósítószerek: gyengítik a bőr savköpenyét, felszívódva károsítja a májat, hozzájárul a rák kialakulásához
 • parabének: szintén tartósítószerként használják, de különösen veszélyes, mivel még a hormonrendszer működését is megzavarhatják
 • szulfátok: szintén rongálják a bőr savköpenyét, és kifejezetten szárítják a bőrt, és a hajat
 • szilikon: tusfürdőt használva, talán mindenki érezte már, hogy szinte egy neylonhoz hasonló réteg képződött a bőrén. Ezt szeretik úgy beállítani a gyártók, hogy selymessé válik a bőr, a haj. Ez azonban, valóban egy olyan réteg, ami megakadályozza a bőr lélegzését, száraz, és élettelen lesz, a fejbőr(ilyen sampon használatánál) korpásodni, viszketni kezd, a hajvég töredezetté válik. Ezt az anyagot, a szervezet, egyáltalán nem tudja lebontani.
 • illatanyagok: amennyiben ezek szintetikussak, irritációt, allergiát, akár fejfájást is okozhatnak, mivel teljes mértékben, kémiai anyagokról van szó.

Ez csak pár példa, de sajnos, még nagyon sok adalékanyag van, amit a kárunkra használnak. A bőr, mint az immunrendszer résztvevője, törődést, és figyelmet érdemel. Megértem a problémát, hogy képtelenség minden üzletben található termék összetevőit végigolvasni, elemezni, utánna járni, és így választani. Ráadásul, ha a családban az egyik személy erre, a másik arra érzékeny, vagy allergiás, képtelenség jól vásárolni. Vannak natur termékek, ám ezek ára, általában jóval magasabb, mint a károsanyagokkat teri cikkeké. 


Minden korosztálynak, kisbabától az idősig, joga van az egészséghez


Programunkkal, azoknak szeretnék segíteni, akik szeretnének, teljes biztonsággal jól, és jót választani. Az ajánlás, azért is nagyon vonzó, mert teljesen reális, elérhető áron, le lehet cserélni, az eddig használt káros, bolti termékeket. Vannak az oldalon, rendkívül egyszerű, mégis hatékony tanácsok, videók, a bőrápolással, vagy akár a sminkeléssel kapcsolatban. Az változó, hogy kinek mire van szüksége, vagy milyen illatot, vagy színt kedvel, de az alap ugyan az. Teljes mértékben, méreganyagmentes kozmetikumokat, sminkeket, tisztálkodó- és tisztítószereket ismerhetsz meg, ezen az oldalon: 

ITT


Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »