Amiről mindenkinek tudni kell

Amiről mindenkinek tudni kell


Ez itt hirdetés?

 

Az egészség, a sejteknél kezdődik


Kezdjük ott, hogy a szervezet, sejtekből áll, melyeknek, saját anyagcseréjük van. Felveszik a tápanyagot, feldolgozzák, majd a salakanyag távozik. Ennek, feltétele, hogy a sejtmembrán egészséges legyen, rugalmas, mert ha merev, akkor nem képes az anyagcserére. A sejt egészségét, számtalan tényező befolyásolja. Táplálkozás, az egészséges rendszeres testmozgás, és a stressz mentes élet. Sajnos, ezek a tényezők, egyre kevesebb ember életében szerepelnek. Nézzük, a táplálkozással kapcsolatban, mit tehetünk.

Nagyon fontos, hogy oda figyeljünk, a telítetlen és telített zsírok bevitelére. Régen, elődeink táplálkozásánál, ez az arány, jó volt, szám szerint, 1 a 3-hoz, 4-hez, míg a mai étkezési szokásaink esetében, legalább, 10-szer annyi telített zsírt fogyasztunk, nem beszélve, a még károsabb transz zsírokról. A telítetlen zsírok bevitelén túl, még az ide tartozó Omega3/Omega6 aránya, ami meghatározó, egészségileg. Az Omega6-nak, nagyon fontos szerepei vannak, például, ennek jelenléte biztosítja, hogy esetleges baleset esetén, nem vérzünk el. Azonban sajnos, amikor túl sok van belőle, az Omega3-hoz képest, akkor káros vérrögök keletkezhetnek, romlik a vérkeringés, szívinfarktus, szélütés, és egyéb problémákat okoz. Azért kiemelten fontos foglalkozni a témával, mert az említett zsírok esszenciális zsírsavak, vagyis, a szervezet nem tudja termelni, tehát kivűlről kell bevinni. Ebben az a nehézség, hogy míg Omega6, szinte minden ételünkben található, az Omega3, szinte, csak pár dologban. Tartalmazza a lazac, a dió és dióolaj, a len és lenolaj, valamint 1-2 zöldség, azonban, az Omega6 egyensúlyozásához, nagyon sokat kell fogyasztani ezekből az ételekből.  Viszont, ez nagyon fontos, hiszen számos egészségügyi problémát előzhetünk meg. Térjünk vissza a sejtekhez. Azt már tudjuk, hogyan működnek, amikor egészségesek, és, hogy ennek feltétele a rugalmas sejtmembrán. Ennek a rugalmasságát pedig, szintén az Omega3 biztosítja. Sajnos, amikor a sejtek és az immunrendszer nem megfelelően működnek, kialakul a krónikus sejtgyulladás. Ez, egy lappangó, érezhetetlen, nem látványos, un. larvárt gyulladás. Ez a szervezetre nézve, romboló hatással bír, és előbb utóbb, fizikai-lelki tünetek formájában jelentkezik. A tüneteket, betegségeket, gyógyszerrel szoktuk kezelni, és bizony előfordul, hogy az az adott probléma elmúlik, azonban máshol, újabb bukkan fel. Igen, amíg maga a sejt nincs rendben, amíg a szervezetben nem áll vissza az egyensúly, és az immunrendszer, és egyéb funkciók nem működnek megfelelően, addig mindenféle bajunk lesz. Az immunsejtek, nagy százaléka a bélrendszerben található, tehát elengedhetetlen ezen szervünknek a rendben tartása. A bélflóra sajnos, az étkezés, az antibiotikumok, és egyéb behatások miatt, nagy százalékban tönkre ment, így a bélredszer, nagyon könnyen elveszíti az egyensúlyát. Mondhatni, nincs olyan betegség, mely ne lenne összefüggésbe, a bélrendszer gyulladásával.

A sejtek krónikus gyulladásának megszűntetését, és megelőzését, 3 összetevő biztosítja, ezek az Omega3+béta-glükánok+polifenolok.

Nagyon fontos látni, hogy nem lehet a szervezet különböző területein keletkezett problémáit, különálló részként kezelni, hiszen a szervezetünk egy, összefüggő rendszert alkot. Meg van az oka a gyulladásoknak, az elhízásnak, a gyenge immunredszernek, a keringési rendellenességeknek, a depressziónkak, a koncentrációs zavaroknak, az alvás zavaroknak, az izületi problémáknak, az allergiának, asztmának, stb. Nehéz manapság az egészség visszaszerzése, vagy megtartása, de mindenképpen megéri, hiszen, ha az nincs meg, akkor semmink sincs. Az ember tökéletesen van kitalálva, és megteremtve, egyéni felelősség, hogy vigyázzunk magunkra.

Ebben a témában, további írások, tanácsok, és a megoldás, a folyamatosan bővülő fb. oldalon található, és követhető:

eltitkoltegeszseg
Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »